HABERLER

ESK'nın yapacağı canlı hayvan ithalatı için ilgisi olmadığı halde Bakanlık Müşaviri Ali Koyuncu'nun, ön araştırma yapması için Güney Amerika'ya gönderildiği ortaya çıktı. Mayıs ayının başında Güney Amerika'ya giden Koyuncu, halen yurda dönmedi.

ESK, İTHALAT İÇİN ÖN ARAŞTIRMA YAPIYOR

Et ve Süt Kurumu, besilik büyükbaş hayvan ithalatı için talep toplamaya başlarken, bir taraftan da ithalatın yapılacağı ülkeleri belirlemek için ön araştırma yapıyor. Buna göre Avustralya, AB ülkelerine ve Güney Amerika'ya ikişer kişiden oluşan heyetler gönderildi.

GÜNEY AMERİKA'YA GÖNDERİLEN İSİM DİKKAT ÇEKTİ

Avustralya ve AB ülkelerine sadece ESK'dan heyetler giderken, Güney Amerika'ya ise Bakanlık Müşaviri Ali Koyuncu gönderildi. Bakanlığın, diğer iki bölgeden farklı olarak Ali Koyuncu'yu Güney Amerika'ya göndermesi iki açıdan dikkat çekti. Birincisi, 'Canlı hayvan ithalatı Güney Amerika'dan mı yapılacak?' sorularını gündeme getirirken, ikincisi ilgisi olmadığı halde Ali Koyuncu'nun gönderilmesi anlamlı bulundu.

Bilindiği üzere sağlık ve ticari açıdan yapılan ön araştırmalar, Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü ile ESK'nın ilgi alanına giriyor. Ön araştırma için Güney Amerika'ya giden heyette Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü'nden kimse bulunmazken, ESK'dan talep edilen bir isimle Ali Koyuncu'nun gitmesi dikkat çekti.